TaylorandMiller
Text

Peel House - 2007
Pittsfield, The Berkshires, MA, USA

Architect: Taylor and Miller Architects


A residential addition for an elderly family member moving back home, the project designed and built by the design architects provides a distinct programmatic separation while formally unwravelling its exterior surfaces to embrace the existing house. The exterior surfaces of the project are made up of stacked cedar members that are ‘stitched together’ at surface intersections, the detailing of which allow for opaque areas and for partially transparent areas along the building’s exterior. The partially transparent areas occur at windows and doors allowing for sun shade, privacy, ventilation, and an experiential and physical connection to the natural environment in which the project is situated.

The entire home maintains indirect and concealed light sources which allow for the spaces to feel like partially screened lanterns of light.

Large image